Muller Martini i Kolbus postavili strateške pravce za svoje budućnosti

Muller Martini preuzima biznis sa linijama za meki i tvrdi povez knjiga od Kolbusa. Ovo takođe uključuje servis i rezervne delove za sve Kolbusove knjigovezačke sisteme instalirane širom sveta. Kolbus postavlja fokus na ambalažu i izradu korica, proizvodnju delova i livnicu.

“Strukturna promena je izmenila grafičku industriju poslednjih godina i naše tržište je postalo znatno manje i svestrano u isto vreme”, kaže Bruno Müller, generalni direktor Muller Martini. “Kupcima su potrebne redovne inovacije, koje se moraju finansirati sa manjim prodajnim količinama. Iznad svega, naši kupci imaju koristi od povećanja efikasnosti koje povezuje knjigovezačke aktivnosti.”

Promene na tržištu direktno utiču na naše kupce, koji su suočeni sa novim poslovnim modelima poput digitalizacije. Kombinujući potencijale za uspeh kao što su kadrovi, znanje, tehnologija i infrastruktura dve kompanije, Muller Martini može dugoročno pružiti tržištu inovativna rešenja. Ovim se obezbeđuje budućnost biznisa izrade knjiga u mekom i tvrdom povezu za obe strane: kupce i dva proizvođača opreme – a time i poslova u grafičkoj industriji”, kaže Bruno Müller.

Nastavak proizvodnje u Rahdenu

Kolbusov biznis sa knjigovezačkim linijama je prenešen na novu poslovnu jedinicu Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH, koji će biti integrisan u Muller Martini grupaciju sa svim posvećenim zaposlenima kao nezavisna fabrika sa sedištem u Rahdenu. Kolbus će ostati pod upravom generalnog direktora Kai Büntemeyera. Sa 900 zaposlenih, Kolbus se fokusira na ambalažu i izradu korica, proizvodnju delova i livnicu. Kai Büntemeyer je uveren da sa ovim korakom Kolbus stvara dobre prilike sa uspešnu budućnost: “Poslednjih godina, tržište ambalaže je dosledno raslo. Vidimo dobar potencijal i snažno ćemo proširiti naše trenutne aktivnosti na ovaj biznis. Postoje i veoma dobre perspektive u segment proizvodnje komponenata za sofisticirane firme u mašinstvu uključujući Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH i Kolbus Luxury Packaging.”

Portfolio mašina i znanje ostaju

Muller Martini preuzima, podržava i dalje razvija znanja o Kolbus portfoliju mašina. Približno 250 zaposlenih u Kolbusu iz odeljenja za proizvodnju knjigovezačkih mašina preuzeće Muller Martini u Rahdenu pod istim uslovima zaposlenja. Zaposleni u odeljenju ambalaže i izrade korica nastaviće da rade za Kolbus.

 

 

 

Müller Martini

Muller Martini, porodični biznis koji je osnovan 1946, ima sedište u gradu Zofingen (u švajcarskom kantonu Aargau) i ima 1800 zaposlenih aktivnih u razvoju i proizvodnji industrijskih sistema i rešenja za grafičku doradu. Ceo spektar grafičkih publikacija, od knjiga u mekom i tvrdom povezu do časopisa, kataloga, direktne pošte i novina, se proizvodi širom sveta koristeći Muller Martini sisteme.

www.mullermartini.com

 

Kolbus

Kolbus GmbH & Co. KG, čije osnivanje ide još u 1775. godinu, ima sedište u gradu Rahden u istočnoj Vestfaliji i ima još tri lokacije u Gerabronn (Baden-Vurtenberg), Krostitz (Saksonija) i Kalamazoo (Mičigen). U budućnosti, Kolbus će proizvoditi veliki spektrum mašina za izradu korica i module mašina za čvrstu ambalažu od kartona i papira – posebno za tržište luksuznih proizvoda. Kolbus ima i ultra-modernu fabriku sa livnicom i obradom metala i bio je dugogodišnji dobavljač visokotehnoloških mašina u Nemačkoj i drugim zemljama.

www.kolbus.de

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.