Schur Flexibles Group preuzima većinsko vlasništvo holandskog proizvođača fleksibilne ambalaže Zwart

schur_logo

zwart-drukkers

Schur Flexibles Group, sa sedištem u Badenu, Austrija, najavila je akviziciju većinskog vlasništva u holandskoj kompaniji Drukkerij Zwart B.V. Preuzimanje večine akcija, koje je dogovoreno 4. novembra 2016, predmet je odobrenja kod organa nadležnog za kartele.

Schur Flexibles proizvodi i distribuira visoko kvalitetnu ambalažu za prehrambenu, duvansku i farmaceutsku industriju. Sa kupovinom kompanije Zwart, jednom od vodećih holandskih kompanija u oblasti proizvodnje fleksibilne ambalaže, Grupa je dopunila svoj portfolio sa pravim specijalistima u proizvodnji manjih naloga fleksibilne ambalaže. Zwart snabdeva međunarodne kupce sa ambalažom za čajeve, kafu i konditorske proizvode i sve više je zastupljena na Evropskom kao i na svetskom tržištu. Pored veoma modernog i efikasnog glavnog pogona u mestu Amersfoort u Holandiji, kompanija takođe proizvodi i na lokaciji u Sankt Petersburgu u Rusiji. Sadašnja uprava će ostati na svojim pozicijama i nastaviti kao suvlasnik kompanije ZWART.

Integracija kompanije Zwart je širenje Schur Flexibles Group na ukupno 13 kompanija sa 13 proizvodnih lokacija.

“Nakon dve godine konsolidacije ovo je prva kupovina našeg novog vlasnika, Lindsay Goldberg, koja inicira novu fazu rasta, takođe od akvizicija. Sa kupovinom kompanije Zwart mi fokusiramo i jačamo naš profil dobavljača rešenja za visokokvalitetnu fleksibilnu ambalažu,” naglašava Jakob A. Mosser, Direktor Schur Flexibles Group.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.